Tåglåtar

Det är lätt att få Tomas Ledins låt ”Genom ett regnigt Europa” på hjärnan när det är dags för årets lilla tågluff genom några länder i Europa. Men blir det regnigt? Jag vet inte. Jag hoppas inte det men det spelar ingen roll för vad ska jag göra åt saken? Regnar det så regnar det.

”Last train to Trancentral” med KLF borde annars vara den tåglåt som dyker upp allra först i min hjärna. Den spelade jag sönder när den kom. Älskade den låtjäveln och kan inte riktigt förstå varför originalversionen inte finns på Spotify. Sen finns det sovapåtåglåten ”Morning train” med Daniel Lemma och vakna-nu-för-fan-tåget-lämnar-snart-stationen ”Crazy train” med Ozzy och pigga lilla låten ”Tåg” med Jakob Hellman och sköna kom-igen-nuuuu-vill-jag-vara-framme ”Stop the train” med Mando Diao. Men mest av allt förknippar jag tågåkande med Harry Styles. Hans skiva ”Harrys house” släpptes samma dag som tågluffen 2022 började och att titta ut genom ett tågfönster och vara på äventyr kommer alltid förknippas med ”As it was”, ”Late night talking”, ”Music for a sushi restaurant” och alla andra av plattans. dunderlåtar.

Idag börjar tågluffen 2023 och jag måste försöka hitta en ny skriva att lyssna på. Att lyssna sönder. Tror det kommer lösa sig. Jag har tid på mig.

Dagens tips! Årets första riktiga sommarlåt är här. ”Kode Korsväg” med Marcus Berggren!

Lämna en kommentar

Comments (

0

)

Blogg på WordPress.com.